НОВИНИ

МВР с мерки за облекчаване на трафика по празниците

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:10, 30.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Засилен трафик се очаква днес и утре в цялата страна заради предстоящите почивни дни. Близо 1 милион българи се очаква да тръгнат на път за празниците. Въпреки че 2 май е работен ден много хора са слели почивните дни около 1 май. От "Пътна полиция" ще представят мерките за безопасността на пътя по Великден.

От Министерство на вътрешните работи обясниха какви мерки ще се вземат по празниците за нормалното движение.

Граничният контрол ще бъде направен за бързо преминаване, говорено е с контролните органи на съседните държави. Ще се осигурят допълнително служители. На границите с Гърция и Румъния са обещали да няма неработещи гишета, за да се преминава бързо.

Проверките по храмовете в държавата са приключили. От отдел "Охранителна полиция" също организират допълнителни полицейски сили около храмовете, жп гари и т.н.

"Във връзка предстоящите празници през последния месец на територията на цялата страна от ограничете за "Пожарна безопасност и защита на населението" и нашите структури бяха организирани проверки на православните храмове, които с празника ще се струпват много хора и местата за настаняване, хотели, хижи ресторанти. Данните са - 1870 проверки за нормите за пожарна безопасност, от които 1473 на храмове и 398 на хотели. Целта е да се избегнат рискове ситуации за инциденти. На всички служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за пожари", каза Комисар Георги Толин, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Съветваме гражданите да са много внимателни когато посещават храмове, магазини и струпване на хора. имуществото по тях - да отделят нужното внимание за да не бъде отнето. По отношение на жилищната сигурност на дома не е въпрос на Великден или Коледа почивка - важно е е жилищата да са добре обезопасени, говорим за вх. врата, механизми, дограма да се окае е проблем", обясни инспектор Росен Белишки, "Криминална полиция" в ГДНП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без кворум: Провали се последното заседание на комисията "Нотариуса" в 49-ия парламент
Без кворум: Провали се последното заседание на комисията "Нотариуса" в 49-ия парламент
Българските национали по бокс са горди от постигнатото на историческото за страната европейско първенство
Българските национали по бокс са горди от постигнатото на историческото за страната европейско първенство