НОВИНИ

Мюлер за пропуска си: Боли ужасно много

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:20, 30.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
мюлер пропуска боли ужасно
Слушай новината

Нападателят на германския национален отбор Томас Мюлер бе дълбоко разочарован от отпадането на Бундестима в 1/8-финалите на УЕФА Евро 2020.

Вчера на стадион "Уембли" немците претърпяха загуба от Англия с 0:2 и се простиха с шансовете си за спечелване на четвърта европейска титла.

Големият грешник за състава на Йоахим Льов се оказа именно 31-годишният Мюлер, който 9 минути преди края на редовното време, при резултат 1:0 за "Трите лъва", излезе очи в очи с Джордан Пикфорд и стреля встрани от целта.

"Да получа тази възможност и след това да я пропусна, боли ужасно много. Това е този момент, който оставя в паметта ти и не ти позволява да спиш спокойно. Моментът, за който работиш, тренираш и живееш като футболист. Моментът, в който държиш нещата в свои ръце, за да върнеш обратно в мача тима си в един завързан елиминационен мач и да изпратиш цялата футболна нация в екстаз", написа разкайващият се немски национал в Инстаграм.

Ако бе отбелязал на "Уембли", Мюлер щеше да реализира 40-ия си гол с националната фланелка в 107 мача, но сега той няма попадение на три последователни европейски първенства.

Едва 4 минути след фрапантния пропуск на Мюлер, англичаните удвоиха аванса си, когато Хари Кейн реализира с глава след центриране на Люк Шоу и изпрати островитяните към 1/4-финалите на първенството.

"Боли ме за цялата Германска футболна асоциация, за моите съотборници и нашия селекционер, които вярваха в мен. Но най-вече ме боли за всички германски привърженици, които ни подкрепяха по време на целия турнир. Благодаря ви за подкрепата", добави Мюлер, след като Йоаким Льов изигра последния си мач начело на Бундестима след 15 години на треньорското кормило.

31-годишният атакуващ футболист на Байерн (Мюнхен) облече отново националната фланелка на "Маншафта" след двугодишно отсъствие.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт
Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт
17-ото издание на Европейската нощ на музеите ще се проведе в събота
17-ото издание на Европейската нощ на музеите ще се проведе в събота