НОВИНИ

Англия сложи край на германската си прокоба на "Уембли"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:00, 29.06.2021
6526
Чете се за: 08:25 мин.
Спорт
англия сложи германската прокоба уембли

Англия победи Германия с 2:0 на стадион "Уембли" в осминафинален мач на УЕФА Евро 2020 и стана седмият четвъртфиналист на първенството. Головете за "Трите лъва" отбелязаха Рахийм Стърлинг и Хари Кейн през втората част.

Двубоят между "Трите лъва" и Бундестима на митичния "Уембли" бе излъчен ОНЛАЙН ексклузивно за читателите на bntnews.bg!

Срещата в Лондон започна с очакван домакински натиск от страна на Англия, който бе притъпен от добре подредената немска защита. В 4-ата минута станахме свидетели на първия точен удар в срещата, който бе на сметката на Германия. Леон Горецка стреля от дъгата на английското наказателно поле, но слабо и топката попадна в ръцете на Джордан Пикфорд.

В 7-ата минута Томас Мюлер пусна хубав извеждащ пас към Леон Горецка в средата на терена, който разсече английската защита. Горецка напредна стремглаво към вратата на Пикфор, но Деклан Райс спря немския халф на границата на английското наказателно поле, но с цената на нарушение. В последствие Кай Хаверц стреля по земя, но кълбото бе отбито от декорирания с жълт картон Деклан Райс.

В 13-ата минута Антонио Рюдигер извърши нарушение срещу Букайо Сака от лявата страна на немското наказателно поне. Деклан Райс центрира в наказателното поле на Мануел Нойер, топката попадна на главата на Хари Макгуайър, който стреля, но Матс Хумелс изчисти опасността.

В 16-ата минута "Трите лъва" нанесоха първия си точен изстрел към вратата на Нойер. Рахийм Стърлинг стреля по диагонала от 25 метра, но стражът на Бундестима внимаваше и изби в ъглов удар. Последва центриране на Трипиър, което отново бе пресечено с глава от Макуайър, но ударът бе лесно спасен от Нойер.

Англия получи правото да изпълни нов пряк свободен удар, този път от дясната страна на немската врата след нарушение на Матиас Гинтер срещу Люк Шоу. Зад топката застана Кайъл Уолкър, който центрира, но опасността бе елиминирана от Йосуа Кимих, изчисти с глава.

Най-чистото положение за състава на Гарет Саутгейт дойде в 26-ата минута, когато Киърън Трипиър бе изведен по левия фланг на немската отбрана и центрира към Хари Макуайър, който бе в изключително добра позиция, непокрит, но стреля разочароващо в аут.

В 32-ата минута Германия пропиля отлична възможност за откриване на резултата. Кай Хаверц пусна великолепен извеждащ пас към Тимо Вернер, който разсече английската защита, нападателят напредна и стреля силно, но Джордан Пикфорд показа великолепен рефлекс и спаси тима си от сигурно попадение.

Едно от последните опасни голови положение за първото полувреме бе за Англия. В 42-ата минута Леон Горецка спъсна с левия си крак набиращия скорост Хари Кейн и "Трите лъва" изпълниха пряк свободен удар пред наказателното поле на Мануел Нойер. Центрирането на Люк Шоу бе насочено към Кейн, но Матс Хумелс със самопожертвувателен плонж изби в ъглов удар.

В минутката добавено време на първата част Англия пропусна най-чистото си положение в срещата до момента. Рахийм Стърлинг направи страхотен индивидуален пробив към наказателното поле на Германия и стреля, топката се отби в краката на Матиас Гинтер и се озова в Хари Кейн, който нахлу в малкото наказателно поле и се опита да мине покрай Нойер, но Матс Хумелс изби кълбото в последния момент с ефектен шпагат.

Така след здрава битка и редица пропуски през първите 45 минути на "Уембли" Англия и Германия се оттеглиха на почивката при резултат 0:0!

Второто полувреме започна великолепно за състава на Йоахим Льов, който можеше да поведе в 48-ата минута. Робин Госенс центрира от дясната страна на английското наказателно поле и топката достигна до Кай Хаверц, който овладя с гърди и от воле стреля изключително силно по посока вратата на Англия, но Джордан Пикфорд прояви великолепен рефлекс и изби кълбото точно преди да влети под горната греда.

Англия откри резултата в 75-ата минута, когато една атака на островитяните премина от центъра към левия фланг през Люк Шоу, който центрира по земя, а най-съобразителен от ситуацията излезе Рахийм Стърлинг, като стреля по земя и разпечата вратата на Мануел Нойер - 1:0 за Англия!

Само три минути по-късно Бундестима получи страхотна възможност да изравни резултата. Хари Макуайър направи грубо нарушение срещу Йосуа Кимих пред дъгата на английското наказателно поле и заслужено му бе показан жълт картон. Немците получиха правото да изпълнят пряк свободен удар и зад топката застана Томас Мюлер и стреля в право в главата на Джон Стоунс.

В 81-ата минута Германия изненада защитата на Англия, която се бе изнесла високо на центъра на терена. Кай Хаверц получи топката и изведе в коридор Томас Мюлер, който напредна необезпокоявано 20 метра по посока вратата на Джоран Пикфорд и стреля извън наказателното поле, но кълбото премина агонизиращо близо до дясната греда на Пикфорд.

Англия сложи точка на спора в 85-ата минута. Люк Шоу отне топката в средата на терена и напредна, подаде към Хари Кейн, който отправи кълбото наляво към Джак Грийлиш по фланга. Полузащитникът на "Трите лъва" центрира и Кейн отбеляза второ попадение във немската врата с прецизен изстрел с глава - 2:0 за Англия!

Стартовите състави:

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Филипс, Райс, Шоу, Сака, Стърлинг, Кейн

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Горетцка, Кроос, Госенс, Хавертц, Мюлер, Вернер

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП запорира кешовия оборот на "Златен гьол"
НАП запорира кешовия оборот на "Златен гьол"
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна