НОВИНИ

На митинг пред НС: Туристическият бранш поиска повече подкрепа и диалог с правителството

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:18, 04.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Туроператори, екскурзоводи и туристически агенти от Обединение "Бъдеще за туризма" се събраха на митинг пред парламента с искане за по-голяма финансова подкрепа заради кризата от страна на правителството.

Туроператорите подчертаха, че това не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си. Според тях отпуснатите вчера 10 милиона лева за туристическия бранш, които бяха пренасочени от Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" са крайно недостатъчни. След разпределението им между 4000 лицензирани агенции, всяка ще получи по около 2500 лв.

До края на седмицата секторът очаква критериите и сроковете за разпределяне на отпуснатите 10 милиона лева.

Емил Абазов ,Обединение "Бъдеще за туризма": За нас е важно диалогът да продължи. Вярно е,че през последните 7 дни се направи много и новият министър свърши повече отколкото беше свършено за последните пет месеца. Но правителството трябва да разбере, че тази сума не е достатъчна и ако целта е ние да си затворим устата и да сме доволни, това няма как да стане. Ние имаме още месец-два, след което наистина не е ясно как ще оцеляваме. Ние не работим от средата на март. Затова, ако трябва ще бъдем тук всяка седмица. Така или иначе, нямаме работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промениха работното време на гишетата за издаване на лични документи
Промениха работното време на гишетата за издаване на лични документи
Десетки ранени след силен взрив в Бейрут
Десетки ранени след силен взрив в Бейрут