НОВИНИ

Национален оперативен щаб, 8:00ч.: Взетите мерки дават резултат - четирима шофьори са глобени, че не спазват карантината

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
08:01, 14.03.2020 (обновена)
14668
Чете се за: 00:42 мин.
Здраве
Снимка:

Няма установен нов случай на заразен в коронавирус през изминалата нощ, съобщиха от Оперативния щаб. Заразените остават 31. В градовете София, Плевен и Габрово. Заради мерки за сигурност от днес Щабът е отделен от жуналистите с ограждения.

Заразените от вчера са 8 - сред тях 80-годишна жена от столичната болница "Св. Наум ", която се е лекувала от неврологично заболяване. Тя е настанена в Пирoгов. В "Св. Наум" под карантина са болните и персонала. Уточняват се контактите на заразената вече възрастна жена.

Има и нов случай в Плевен - мъж, той няма връзка с другите два случая и не е пътувал в чужбина. Най-младият с установен коронавирус от вчера е на 24 години, а най- възрастният на 80. От всички заразени досега 31 души - десет нямат никакви симптоми. Установено е и, че пациентите, които се лекуват във ВМА поддържат температура до 38 градуса, имат зачервено гърло и понижени левкоцити.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Вече почва да дават плодове вчера взетите мерки- четирима шофьори на тирове от Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в къщите им, след като са обявени, че трябва да бъдат в карантина, са заварени в заведение в самата Сливница. Наред с това имахме един пациент, който дойде, изчезна, вчера като чу за сериозните неща, които се случват, дойде сам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сънародниците ни в чужбина могат да се приберат в България
Сънародниците ни в чужбина могат да се приберат в България
Извънредно положение в България заради коронавируса
Извънредно положение в България заради коронавируса