НОВИНИ

Национален поход за Съединение и протест в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 06.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Национален поход за Съединение се проведе в Пловдив в 60-ия ден на протестите. Походът тръгна от централния площад, посока пл. "Съединение". Десетки доброволци понесоха 50-метрово знаме на шествието.

Въпреки че то беше обявено като патриотично, малко след 20 ч. започнаха да се чуват възгласи за оставка на правителството. След като шествието достигна до пл. "Съединение", участниците бяха проверени от органите на реда, за да могат се включат в честването на празника.

След края на официалната церемония, част от протестиращите се преместиха пред хотела, в който е официалният коктейл за 6 септември. Плътен полицейски кордон е на входа и не допуска демонстрантите.

Мерките за сигурност при допускането на гражданите на площад "Съединение" бяха безпрецедентни. Желаещите да присъстват на зарята преминаваха през метал детектори и индивидуална проверка от органите на реда.

Протестиращите заглушиха речта на кмета на Пловдив Здравко Димитров с викове "Оставка" и "Мутри вън". Освиркванията заглушиха и началото на речта на президента Румен Радев.

По време на поднасянето на венци от официални лица също се чуха викове "оставка" и освирквания от страна на протестиращи.

Автори: Мариела Хубинова, Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Факелно шествие и протест без блокиране на кръстовища във Варна
Факелно шествие и протест без блокиране на кръстовища във Варна
Президентът Радев участва в честванията на Съединението в Пловдивско (ОБЗОР)
Президентът Радев участва в честванията на Съединението в Пловдивско (ОБЗОР)