НОВИНИ

Над 1500 души са заразените с коронавирус в кланица "Тьонис" в Германия

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
17:02, 24.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Масови тестове за COVID-19 се провеждат сред населението на два района в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. Над 1500 са заразените работници в кланицата "Тьонис", където беше открито голямо огнище на коронавируса. В предприятието работят и българи. 7000 вече са под карантина, а около 20 са приетите в болница.

Ограниченията обхващат две зони край най-голямата германска кланица, "Тьонис" - град Гютерсло и съседния Варендорф с общо население 640 000 души. Заведения, музеи, кина, спортни зали и басейни там остават затворени поне до 30 юни. Забранени са и пикниците. Дългите опашки за тестове са обичайна гледка в района.

Целта на масовото изследване е да установи доколко заразата се е разпространила извън кръга на работниците в кланицата.

Новото огнище на зараза повдига и въпроса за условията на работа в германските кланици. Чуждестранните работници в тях, наети от подизпълнители, често са настанявани на големи групи в зле поддържани и пренаселени жилища.

"Тьонис" е поредната кланица с огнище на COVID-19. Германските власти обявиха, че ще засилят контрола върху хигиената в месопреработването. Предвижда се и премахване на подизпълнителите в сектора.

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до Северен Рейн-Вестфалия и постави германската провинция в същата категория на риск като Ломбардия - епицентъра на заразата в Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между два ТИР-а блокира движението на влакове в Русенско
Катастрофа между два ТИР-а блокира движението на влакове в Русенско
Външните граници на ЕС – затворени за идващи от САЩ и Русия
Външните граници на ЕС – затворени за идващи от САЩ и Русия