НОВИНИ

Нагелсман: Виляреал направи грешка, че ни остави живи - ще ги накажем за това

нагелсман виляреал направи грешка остави живи накажем
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:08, 11.04.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Байерн (Мюнхен) ще се опита да „накаже“ Виляреал за пропуснатите шансове в първия мач и да изиграе „брилянтен“ двубой в реванша у дома във вторник, за да обърне нещата в своя полза в четвъртфиналния сблъсък от Шампионска лига.

Признавайки и след последния съдийски сигнал в Испания, баварците извадиха късмет да загубят само с 0:1 миналата седмица при визитата на „жълтата подводница“, след като гол на Франсес Коклен бе отменен, а Жерард Морено уцели греда.

„Направихме много грешки при гостуването си, те направиха една, която ни позволи да оцелеем – и ние трябва да накажем това“, започна наставникът на германския колос Юлиан Нагелсман на днешната си пресконференция.

Байерн има 20 гола в последните си шест домакинства, но е под напрежение да избегне отпадане на четвъртфиналите в турнира за втора поредна година.

„Както всички знаем, диамантите се правят под напрежение. Надявам се да изиграем един брилянтен двубой утре“. Капитанът Мануел Нойер настоя, че баварците разполагат с опита да се справят със загубата от първия мач. „Хубавото е, че все още държим съдбата си в свои ръце“, каза той. Остават въпросителни относно лидерството на Байерн на терена след загубата в Испания. Нагелсман иска ключовите си футболисти като Нойер, Томас Мюлер и Йошуа Кимих да направят разликата в това отношение.

„Всички трябва да поемат отговорност и да говорят повече вместо да по-малко. Това ми дава увереност, че сме изиграли слаб мач в Испания и Виляреал е направил един от най-добрите си. Не всички от нас са във върхова форма в момента. Много е заложено на карта, така че трябва да инвестираме много“, коментира старши треньорът на тима след трудния успех над Аугсбург с 1:0 у дома в събота.

Германският защитник Никлас Зюле няма да играе заради настинка, но Байерн ще може да разчита на почти всички футболисти.

Нагелсман допълни, че тимът му трябва да отнеме на Виляреал „времето, от което те имат нужда за намиране на ритъма си“ и очаква гостуващия състав да се защитава по-дълбоко този път.

В добавка, наставникът на мюнхенци ги призова да ограничат притежанието на топката на испанците, за да „изключат Пау Торес, Хуан Фойт и Джовани Ло Селсо повече от играта“. „Те бяха много добри в първия мач“, похвали Нагелсман играчите на съперника.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парк "Клептуза" във Велинград тъне в разруха. Ще има ли промяна?
Парк "Клептуза" във Велинград тъне в разруха. Ще има ли промяна?
Каква Европа очакваме след балотажа във Франция? Специално за БНТ - Тара Варма от Европейския съвет за международни отношения
Каква Европа очакваме след балотажа във Франция? Специално за БНТ - Тара Варма от Европейския съвет за международни отношения