НОВИНИ

Най-известните румънски инфлуенсъри посетиха Русе

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 02.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

10-те най-популярни румънски инфлуенсъри, които поддържат туристически сайтове и медии, посетиха за един ден Русе и околностите. Те бяха в града по покана на сдружение "Мисия градеж".

Организатор на идването в Русе е Цезар Димитру. За себе си казва, че е успял да посети 137 държави от всички континенти. Блогът, който прави, е насочен към пътувания до различни дестинации. Стреми се да привлече последователите си да преживеят това, което той е изпитал по тези места.

Смята, че за румънските туристи в България съществуват все още неоткрити и неизвестни кътчета, и се е заел да ги популяризира. Той и неговите колеги са били минала година във Варна, а сега са избрали град на река Дунав.

Като цяло Русе е много близо до Румъния и ние искаме да покажем с нашите колеги на всички румънци, че в Русе могат да дойдат не само, за да минат през границата, но и за да останат поне за един или два дни. За да опознаят това, което Русе може да предостави като туристическа дестинация. Ходихме до скалните църкви в Иваново и до средновековния град Червен, който лично мен много ме впечатли. Досега не го бях виждал и не бях чувал за него. Бил съм в София, във Велико Търново, в Балчик, но мисля, че Търново е това, което остана в моето сърце, смятам че и Черноморието е хубаво, каза Цезар Димитру - румънски блогър.

След прекъсването на туристическите пътувания заради пандемията инициативи като тази са особено важни, смята Борислав Българинов, който е сред учредителите на сдружение „Мисия Градеж“.

Ефектът от едно подобно посещение на румънски инфлуенсъри у нас е почти моментален, казват от сдружението. И се надяват потокът от туристи от северната ни съседка да се засили.

Репортер: Виолета Никифорова

Гледайте повече от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова загуби от 17-годишна във втория кръг на тенис турнир в Хъватия
Виктория Томова загуби от 17-годишна във втория кръг на тенис турнир в Хъватия
Паркомати заменят общинските служители на паркингите в Русе
Паркомати заменят общинските служители на паркингите в Русе