НОВИНИ

Кирил Петков за РСМ: Необходима е подкрепата на българския парламент

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
13:42, 02.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

"Антикорупционната комисия в момента не прави нищо и коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство", коментира Кирил Петков пред медиите, след като поднесе венец пред паметника на връх Околчица. Премиерът не пожела да коментира дали за председател би предложил Бойко Рашков, но каза че за момента е доволен от неговата работа и му има голямо доверие.

По повод изказването на външния ни министър Теодора Генчовска, според която съветниците на премиера водят паралелни разговори за РСМ с европейските ни партньори и по този начин според нея саботират работата на външно министерство, Кирил Петков лаконично отговори, че България няма да вземе никакво решение за западната ни съседка, без то да е минало през парламента.

„Винаги сме готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви предложения, които са смислени. Те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, аз ще мина през българския парламент”, категоричен е министър-председателят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистът на Юнайтед, който помагаше на помощния персонал, напуска „Олд Трафорд“
Футболистът на Юнайтед, който помагаше на помощния персонал, напуска „Олд Трафорд“
Пирин Благоевград се разделя със защитник
Пирин Благоевград се разделя със защитник