НОВИНИ

Ученическа телевизия подготвя бъдещи журналисти във Велинград

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 02.06.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Как се създава телевизионната продукция, кой стои зад този невидим за зрителите труд и какво мотивира едни млади хора да правят всичко това? Отговорите на тези въпроси търси кореспондентът ни Ангел Узунов.

Повече от 3 години ученици и учители в едно велинградско училище създават своята телевизия "Междучасие ТВ". Както във всяка телевизия нещата започват в т.нар. нюзрум с оперативката, където се подбират темите, които ще влязат в емисията.

Колко трудоемко е всичко това разбират само телевизионерите, но всъщност така и трябва да бъде, защото неуморният труд е част от голямата магия, наречена телевизия, а той остава зад камера.

Лицето на новините е Диана Скабрина, която споделя, че работата пред камера я кара да се усъвършенства непрестанно.

Вече мога спокойно да говоря пред хора, отпускам се много повече. Това ми помага и в училище, в часовете по български и литература, освен това и да представям презентация, което е изключително важно.

В ползите от работата в училищната телевизия са убедени и репортерите.

Аз искам да усъвършенствам своя говор и да умея да говоря добре пред хора, пред камера, както се случва в момента, да имам влияние и да умея да предавам емоция у слушателя или зрителя, казва Лета Бучкова - репортер.

БНТ: Доволен ли сте от резултатите към момента?

Доволен съм най-вече от желанието на учениците да вършат работа, която са започнали с огромна отговорност и желание. Под ръководството на Юлия и на Давид те се справят много добре, каза Емил Моллов, директор на ИСУ "Васил Левски" - Велинград.

Първите опити за телевизия са съвсем плахи и неуверени, с треперещи кадри и пропуски в монтажа, но днес емисиите се доближават до тези на големите телевизии.

Репортер: Ангел Узунов

Гледайте повече от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България завърши наравно със Северна Македония на старта на Лигата на нациите
България завърши наравно със Северна Македония на старта на Лигата на нациите
Швьонтек разгроми Касаткина за втория си финал на "Ролан Гарос"
Швьонтек разгроми Касаткина за втория си финал на "Ролан Гарос"