НОВИНИ

Наказаха 171 фенове на Ювентус за расистките обиди към Ромелу Лукаку

лукаку завръща челси лятото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:03, 25.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Полицията в Торино заяви, че е глобила 171 привърженици на Ювентус и им е наложила забрана да посещават стадиона на "Старата госпожа" след расистките обиди по адрес на нападателя на Интер Ромелу Лукаку.

По време на първия мач от полуфиналите за Купата на Италия между Ювентус и Интер на 4 април, Лукаку стана обект на маймунски скандирания от някои тифози на "бианконерите" - представители на белгиеца определиха подвикванията като "враждебни и отвратителни расистки обиди". В кратко изявление торинската полиция обяви решението с "расистки скандирания" по време на полуфинала. От тях не дадоха подробности относно размера на глобите или за това колко дълго ще продължи забраната за посещаване на "Алианц Стейдиъм".

Дни след срещата Италианската футболна федерация (ФИГК) наложи наказание на Юве - един мач със затворен сектор заради расистки обиди от "по-голямата част от феновете" в този сектор, но то бе отменено след обжалване. Лукаку изтърпя санкция от един двубой, след като получи два жълти картона - вторият бе отпразнуването на гол пред запалянковци на "Старата госпожа" след реализираната от него дузпа в добавеното време, която гарантира на Интер равенство 1:1.

Белгийският нападател вдигна пръста си към устата, като по този начин каза на привържениците на противника да "мълчат". Наказаните му за реванша обаче отпадна, което означава, че Лукаку ще бъде на линия за втория двубой от полуфиналите в Милано в сряда вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Питай експерта": Цените на имотите - има ли спад?
"Питай експерта": Цените на имотите - има ли спад?
Георги Георгиев: Ремонтите са чакани от хората, не са заради наближаването на местните избори
Георги Георгиев: Ремонтите са чакани от хората, не са заради наближаването на местните избори