НОВИНИ

Наоми Осака обяви, че очаква първото си дете

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:49, 12.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Наоми Осака
Снимка: БГНЕС

Бившата №1 в световната ранглиста по тенис при жените Наоми Осака обяви, че очаква първото си дете.

Японката съобщи радостната новина, използвайки профила си в Туитър, в който публикува снимка от ехографа, придружена с текст на японски и английски.

От написаното стана ясно, че Осака ще пропусне целия сезон 2023 заради бременността си, а самата тя изрази надежда, че ще я видим отново на корта за Australian Open 2024.

"Последните години бяха интересни, но този най-труден период от живота ми може би е най-забавният. Последните месеци далеч от спорта ме накараха да ценя и обичам още повече играта, на която посветих живота си. Осъзнах също, че животът е твърде кратък и не трябва да приемам някои моменти за даденост. Знам, че пред мен предстои още много в бъдеще, но едно нещо, което очаквам с най-голямо нетърпение, е детето ми да гледа един от моите мачове и да казва: "Това е майка ми". 2023 година ще бъде пълна с уроци и се надявам да се видим в началото на следващата година, защото ще бъда на Откритото първенство на Австралия през 2024-а. Обичам ви всички безкрайно", написа Наоми Осака.

Японката е четирикратна шампионка в турнирите от Големия шлем, като в кариерата си има по два триумфа на Australian Open (2019, 2021) и US Open (2018, 2020).

През 2021 година обаче Осака за пръв път разкри, че страда от депресия, което през последните два сезона допринесе сериозно за спада във формата ѝ. В крайна сметка лошите резултати свалиха Наоми до 47-мо място в световната ранглиста, а за последно японката беше на корта миналия септември по време на WTA 500 турнира Токио, където загуби на 1/8-финалите от бразилката Беатрис Хадад Мая.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители от въглищните централи излязоха на протест в София
Служители от въглищните централи излязоха на протест в София
Даниел Иванов-Аоияма с пети пореден успех на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма с пети пореден успех на турнира в Токио