Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Настимир Ананиев: Обсъждаме съвместно явяване на изборите с ДБ

от БНТ
18:56, 12.08.2022
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

В момента се обсъжда "Продължаваме промяната" да се явят на избори с "Демократична България". Това каза в студиото на "Още от деня" Настимир Ананиев от ПП.

"Ние сме събрали нашите 5000 подписа. Успяхме за 48 часа да ги съберем, което не пречи на ПП да се регистрира. Законът дава възможност след това още една седмица след крайния срок - 17 август да се добавят и други субекти. Моето лично мнение е, че трябва да се предприеме такава стъпка, която да ни даде повече народни представители в следващия НС. Видяхте, че четирима не ни достигнаха в предишния, за да имаме наистина едно мнозинство на промяната. Всички усилия, които трябва да направим са в тази посока - следващото НС наистина да има мнозинство на промяната", каза Ананиев.

Правителството на Кирил Петков беше саботирано и отвътре от ИТН, и отвън - ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" направиха всичко възможно да попречат на каквито и да е реформи, каза още Ананиев.

Не смята, че газовата тема е "потопила" останалите важни теми за ПП. Смята, че се опитва да се наслагва едно мнение от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", че има проблем с газа. Проблемът е, че всички търсят газ, че цената му е висока в цяла Европа, каза Ананиев и даде пример с Ирландия, където преди кризата битов потребител е плащал 150 евро за два месеца, а сега плаща 1000 евро.

Настимир Ананиев заяви, че с вдигането на цената на газа с 60%, държавата трябва да удари рамо на бизнеса. Направиха го в цяла Европа и трябва да се намери механизъм, с който да се подпомогне бизнеса, каза той.

Ананиев определи като правилна рокада смяната на председателя на АПИ и поздрави министър Шишков за това, защото се е оказало, че са възложени обществени поръчки за следващите три години, но е прескочено зимното поддържане.

"Още веднъж видяхме, че има натиск, фирмите, които до момента обслужват пътищата, да останат същите, но без да бъде спазена закоконовата процедура", каза Ананиев.

Смята за правилно решението на Шишков за пускане на поръчки за зимното почистване.

"Много от хората видяха какво задкулисно корупционно блато в момента е държавата. Навсякъде има провокации, саботаж, тежки икономически интереси, които работят срещу промяната и хората на 2 октомври трябва да направят много ясен избор - каква България искат - нормална европейска държава или една държава на задкулисието", заключи Настимир Ананиев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Йосиф Миладинов завърши седми на 50 м бътерфлай в Рим
Йосиф Миладинов завърши седми на 50 м бътерфлай в Рим
Здравният министър: Обсъждаме намаляване на карантината - за ваксинираните тя ще е по-кратка
Здравният министър: Обсъждаме намаляване на карантината - за ваксинираните тя ще е по-кратка