НОВИНИ

Навърши се 1 година от убийството на Тоско Бозаджийски

bnt avatar logo
от БНТ
22:18, 05.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Фенове на Ботев Пловдив, футболисти и приятели отдадоха почит днес на Тоско Бозаджийски. Точно преди година председателят на клуба на привържениците на жълто-черните беше убит в Солун след мач на българския тим с гръцкия ПАОК.

На 5 януари 2020 година Тоско Бозаджийски загуби живота си след побой и прегазване от автомобил. Оттогава на всеки пети ден от месеца приятели и привърженици на отбора се събират на стадиона, за да покажат, че той е жив в сърцата им и че очакват справедливи присъди за извършителите на убийството.

Засега в ареста остава само жената, шофирала колата. Още през лятото обвинението към нея беше преквалифицирано като умишлено причиняване на смърт. По информация на адвокатите на семейството следствени действия са предприети и срещу още шестима от нападателите. Тази вечер фенове и приятели на Тоско изписаха със запалени факли името му. Движението по булевард „Източен" за кратко беше спряно, а десетки свещи огряха основите на стадион „Ботев", който все още е строителна площадка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел удължи националното блокиране до края на януари
Меркел удължи националното блокиране до края на януари
Поройни дъждове предизвикаха наводнения в Румъния
Поройни дъждове предизвикаха наводнения в Румъния