НОВИНИ

Не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за обекти в района на болница "Св. Иван Рилски"

открити одобрени проекти разрешения строеж обекти района болница иван рилски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 10.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Регионалната дирекция за национален строителен контрол - София не откри одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти за обекти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", се казва в писмо до медиите от институцията.

Съобщението е във връзка с писмо от архитект Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него е посочено, че в отдел "Архивно обслужване и дигитален архив" при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" на бул. "Акад. Иван Гешов" в участъка между бул. "България" и ул. "Св. Георги Софийски" (т.ч. ремонт на светофарна уредба). Изключение прави издадено разрешение за строеж № Б-220/20.07.2006 г. за обект: "Преасфалтиране на бул. "Акад. Иван Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски" и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. "Григор Начевич" до съществуващ водопровод".

Регионалната дирекция за национален строителен контрол - София изиска от кмета на София Йорданка Фандъкова и дирекция "Управление и анализ на трафика" - СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. "Акад. Иван Гешов" пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

След като РДНСК - София получи изисканата информация, ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по Закона за устройство на територията компетентности и правомощия, се казва още в писмото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистите на БНТ с отличие за отразяване проблемите на българския език
Журналистите на БНТ с отличие за отразяване проблемите на българския език
Трофеят на Евро 2020 или купата "Анри Делоне"
Трофеят на Евро 2020 или купата "Анри Делоне"