НОВИНИ

Не се налага въвеждането на специални мерки в Кричим заради огнището на COVID-19 в града

bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 02.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
Регионални

Шивашки цех в Кричим е новото огнище на COVID-19. Предприятието е затворено, след като 19 работници са дали положителен резултат след масово тестване.

Всички заразени служители са без симптоми и под домашна карантина.

Шивашкият цех ще бъде затворен в продължение на 14 дни. Всичките 80 работници, които се трудят в него, са били изследвани, след като в края на миналата седмица една от шивачките е дала положителен резултат за коронавирус.

Жената е била в продължителен болничен и без контакт с колегите си и поради тази причина РЗИ първоначално не е наложило затваряне на цеха.

От ръководството на австрийско-германската фирма обаче настояли да изследват всички работници и след като са установени и другите 18 заразени, цехът е затворен на 29 юни.

Компанията има подразделение и в Чирпан и Пловдив, където работят над 200 служители. Те няма да прекъсват работа, но се дезинфектират на всеки 2 часа.

От Областния кризисен щаб са категорични, че не се налага въвеждането на специални мерки в Кричим.

Васка Бакларова, управителка на предприятието: Ние решихме за спокойствието на нашите служители да направим масов тест, за мое огромно съжаление резултатите от 80 взети проби са 19 положителни. Всички 19 служители са в добро здраве, т.е. няма нито един, който е в лошо физическо състояние, с тежки симптоми, което за нас е най-важното.

Дани Каназирева, председател на Областен кризисен щаб: Работниците са от няколко общини - повечето от Кричим, от Перущица, от Устина има един, и от община Стамболийски. Прави се и тече в момента епидемиологичното проучване, връчват се предписания.

Още четирима военнослужещи от поделението в Асеновград са установени с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Така там случаите стават общо 5, като днес са взети още 30 проби. В цялата област новите случаи са 33.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният в Бургас е участвал във военни действия на джихадистки групировки
Задържаният в Бургас е участвал във военни действия на джихадистки групировки
6 000 лв. глоба за организаторите на мача ЦСКА - Локомотив (Пловдив)
6 000 лв. глоба за организаторите на мача ЦСКА - Локомотив (Пловдив)