НОВИНИ

Небойша Кнежевич, БК Балкан: Поемам отговорността за моите грешки

Ботевградчани загубиха гостуването си на Спартак Плевен в НБЛ.

небойша кнежевич балкан поемам отговорността моите грешки
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
08:26, 06.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на Балкан Небойша Кнежевич пое вината за поражението от Спартак Плевен. Балкан остана на крачка от това да постави успешно начало на участието си в Топ 6 на НБЛ. Действащите шампиони отстъпиха с 81:90 в зала „Балканстрой“.

„Искам да поздравя Спартак и треньорът Любомир Минчев за победата, която постигнаха заслужено. Домакините поведоха от самото начало, ние от наша страна успяхме да се върнем в мача и да поведем с точка, но не бяхме постоянни. Вината е моя за начина, по който загубихме и за това как играхме във важните моменти. Поемам отговорността за моите грешки и за нещата, които направихме, за да изглеждаме по този начин", заяви наставникът на Балкан.

„Не очаквах от Ерик Адамс да бъде на 100% готов за своя дебют. Той все още се намира в лоша форма, представи се добре в защита. В този мач не играхме като отбор в нападение и не си подавахме топката добре. Пак казвам, отговорността е моя“, сподели сърбинът.

„Нямахме мач в рамките на 17 дни. За последно играхме на 16 февруари, по време на този период Димитър Димитров и Йордан Минчев имаха ангажименти с националния отбор, а петима от младите ни играчи взеха участие с втория отбор в турнира за Купата на ББЛ. Имахме само пет тренировки, в които сме играли пет на пет. Със сигурност това оказва своето влияние, изгубихме нашия ритъм, но това е положението. Трябва да се върнем към тренировъчния процес, да работим здраво и да променим нещата, които не вървят добре за нас", обясни още треньорът на Балкан.

„Преди да срещнем Черно море на четвъртфиналите за Купата на България ще играем с този тим във Варна. Имаме две поредни срещи с въпросния отбор, Финалната осмица в Бургас все още е далече. Надявам се за първия ни двубой да покажем по-добро лице“, отбеляза Кнежевич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма авария остави Велико Търново и 9 села без вода
Голяма авария остави Велико Търново и 9 села без вода
Костадин Ангелов, ГЕРБ-СДС: Никой от нас не говори за избори
Костадин Ангелов, ГЕРБ-СДС: Никой от нас не говори за избори