НОВИНИ

Недоволство в с. Пролеша заради глоби за неплатени винетки, министър Шишков се намеси в казуса

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:39, 01.12.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Опростяване на глобите за неплатени винетки е въпрос на юридически анализ - това заяви регионалният служебен министър Иван Шишков по повод продължаващите протести на жителите на софийското село Пролеша.

Хората недоволстват след като се оказа, че имат натрупани стотици неплатени глоби за липса на винетки за последните 2 години, които започват да се появяват едва сега.

"Дали ще им опростим глобите или не – това е въпрос на юридически анализ на ситуацията. Това е част от филма "Изпращането на глашатая", заяви министър Шишков.

Той обясни, че със свое изказване на 28 февруари 2020 г., тогавашният премиер Бойко Борисов е изпратил председателят на УС на АПИ да обяснява къде и как ще се плащат винетки около София, като думата "глашатай" е негова.

В същия ден от решение на Министерския съвет става ясно, че винетки няма да се плащат само до разклона за Божурище. Така на практика жителите на с. Пролеша, които са след този разклон, са били заблудени. Министър Шишков ги призова да си търсят правата пред централата на ГЕРБ в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич: Мисля, че заслужено продължихме за Купата
Саша Илич: Мисля, че заслужено продължихме за Купата
Адриан Андреев е на четвъртфинал на тенис турнира в Маспаломас
Адриан Андреев е на четвъртфинал на тенис турнира в Маспаломас