НОВИНИ

Нефтохимик 2010 привлече френски посрещач

Франсоа Ребейрол е на 24 години и в миналото на два пъти е попадал в разширения състав на националния отбор на страната си - за Евроволей 2021 и Волейболната Лига на нациите 2022

нефтохимик 2010 привлече френски посрещач
Снимка: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 29.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас обяви привличането на още един състезател за новия сезон, като с бургазлии подписа френският посрещач Франсоа Ребейрол.

Ребейрол е на 24 години, висок е 202 сантиметра и за пръв път в своята кариера ще играе извън пределите на Франция, където е носил екипите на Кан, Аячо, Льо Плеси-Робенсо, а през последните две години бе част от тима на Ница.

През 2018 г. пък Франсоа е избран в сборна формация на юноши от неговата възраст (Франс Авенир), която се състезава в първенствата на Франция като отделен отбор, базиран в Монпелие и представя страната в международни турнири.

За националния тим посрещачът има мачове с формациите на "петлите" до 19 и до 20 години, а първата му повиквателна за мъжкия национален отбор идва по време на Евроволей 2021.

Година по-късно Франсоа Ребейрол е част и от разширения състав на Франция във Волейболната Лига на нациите, като тогава "сините" триумфират в надпреварата под ръководството на италианският си селекционер Андреа Джани.

Френският посрещач става третото ново име в селекцията на Нефтохимик 2010 за новия сезон, като бургазлии вече си върнаха французина с български корени Аксел Трухчев, а освен това привлякоха и словашкия център Шимон Крайчович. В допълнение старши треньорът Мартин Стоев ще може отново да разчита и на Красимир Георгиев и Венцислав Рагин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променливо време през следващите дни
Променливо време през следващите дни
Спортни новини 29.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 29.04.2024 г., 12:20 ч.