НОВИНИ

Необичайно топло днес, но за кратко

В близките часове в Западна България ще започнат валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 11.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, но все още по-високи от обичайното за това време от годината, в повечето райони между 22° и 27°, в София - около 23, на морския бряг - между
Ще бъде ветровито, а в близките часове в Западна България ще започнат валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици.

СЪБОТА
През нощта ще завали и в останалата част от страната, най-късно в източните райони. До сутринта в Западна България валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Минималните температури утре ще останат почти без промяна, между 10° и 17°, в София, колкото и тази сутрин, 12°, но максималните ще се понижат, по-съществено в Североизточна България, където ще бъдат не повече от 16°- 17°, в останалата част от страната, от 19° до 24°, в София - около 19°. Ще духа умерен северозападен, в източните райони – североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време. Ще вали все още на места в Източна България, но до края на деня и там валежите ще спрат.

И по Черноморието през по-голямата част от деня на много места ще вали. Ще бъде и ветровито, вълнението на морето ще се усили, ще бъде 2-3 бала, с височина на вълните до около един метър.

В планините ще духа силен северозападен вятър, но ще превалява все още само в масивите от източната половина от страната.

Ветровито и с валежи ще бъде утре в източните райони и на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, но температурите и там ще се понижат, по-съществено в северните райони.Причината – студен атмосферен фронт.

В неделя понижение се очаква и на минималните температури. Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. И в началото на новата седмица ще има много слънчеви часове, но след временно затопляне в понеделник, температурите ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бонусна система в транспортния сектор на София ще има, увери Васил Терзиев
Бонусна система в транспортния сектор на София ще има, увери Васил Терзиев