НОВИНИ

Необичайно топло и по-често слънчево до събота

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 24.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде и днес, но облачността от запад постепенно ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от юг - югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

И през нощта ще се задържи безоблачно, със слаб източен вятър.

Утре сутринта на места в котловините и по крайбрежието отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от около 10° в Югозападна България до 19° на изток. Максималните ще са с още около градус по-високи - между 26° и 31°, в София - около 26°. След обяд от запад облачността ще се увеличава, до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад.

И на морския бряг сутринта ще бъде мъгливо, но през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 23° до 26°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време ще преобладава и в планините, но след обяд и там облачността постепенно ще се увеличава, до вечерта в масивите от Западна България. Ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от запад-югозапад. И на Балканите ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, по-интензивно по адриатическото крайбрежие.

У нас, до събота ще се задържи слънчево. Главно в Източна България в сутрешните часове ще бъде мъгливо. Температурите ще се повишават и максималните ще са между 28° и 33°. Промяна предстои в неделя в западната половина от страната, а през нощта - и в източната - ще бъде ветровито, с локални значителни валежи и гръмотевици, а температурите драстично ще се понижат - с близо 10°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За Сити идват сложни времена
За Сити идват сложни времена
Без изненади сред повиканите от Илиан Илиев играчи за следващите два мача от Лигата на нациите
Без изненади сред повиканите от Илиан Илиев играчи за следващите два мача от Лигата на нациите