НОВИНИ

Необичайно топло, температурите надхвърлят 20°

По-често облачно и дъждовно до четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 09.03.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са температурите тази сутрин - отрицателни минимални има главно в северната половина от страната - минус 2° във Видин, минус 3° в Ловеч. В София сутринта беше около нулата, а в Сандански 7°.

Максималните слабо ще се повишат днес и ще са от 8° до 13°, в София около 10°. След мъгливото утро през деня ще се задържи по-често облачно, но вероятността за валежи е малка, а в Северна и Източна България облачността ще намалява. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Утре сутринта в Горнотракийската низина и в котловините от Западна България, а преди обяд и на места в Южна България, отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 3°. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър.

След обяд ще се ориентира от юг-югоизток и с него дневните температури още ще се повишат - максималните ще са между 13° и 18°, в София около 13°. Облачността ще се разкъсва и след обяд в цялата страна ще преобладава слънчево време.

С намалена видимост ще бъде сутринта и по Черноморието, но след обяд и там ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Слънчево ще бъде в планините, но и ветровито, с умерен югозападен, по високите и открити части силен западен вятър. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в планинските курорти ще бъдат от 2° на Алеко, 5° в Пампорово, до 6° в Боровец и на Мальовица.

Затопляне предстои и на Балканите. В източната половина от полуострова ще преобладава слънчево време, в западната облачно и след обяд в северозападните райони ще превали, на места интензивно, по адриатическото крайбрежие ще има и гръмотевици.

У нас в понеделник южният вятър ще се усили, особено в планините. Температурите ще се повишат още и максималните на места ще достигат и надхвърлят 20°. Необичайно топло ще се задържи и в дните до четвъртък, но и със значителна облачност, в много райони с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стратегическо равноденствие на украинския фронт
Стратегическо равноденствие на украинския фронт
Александър Георгиев направи 29 спасявания при успеха на Колорадо Аваланч над Минесота Уайлд
Александър Георгиев направи 29 спасявания при успеха на Колорадо Аваланч над Минесота Уайлд