НОВИНИ

Невяна Владинова организира мастърклас на открито в София

невяна владинова бнт калейн воложанина силни догодина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 10.08.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българска федерация художествена гимнастика (БФХГ), в лицето на посланика на 39-то Световно първенство по художествена гимнастика - Невяна Владинова, организира мастър клас на открито със съдействието на „Sofia 2018 – Европейска столица на спорта“.

Събитието ще се проведе в рамките на един ден в „Южен Парк“ -''Английската поляна'' – 18 август, четвъртък, от 09:00 часа до 12:00 часа. Събитието няма състезателен характер и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот към повече движение и спорт.
Инициативата е насочена към развитието на малки, големи и бъдещи гимнастички, чрез активности, поднесени по забавен и достъпен начин.

Освен това (БФХГ) вярва, че събития от такъв характер, биха предизвикали още интерес към Световното първенство през септември и нашите "златни момичета" ще получат още по-голяма подкрепа от феновете в зала "Арена Армеец".

Основен организатор на мастъркласа е посланикът на Световното първенство и втори вицепрезидент на БФХГ - Невяна Владинова, която заедно с Жанина Иванова – помощник-треньор на национален отбор ансамбъл-девойки, ще предадат своя опит и умения на желаещите.

"Идеята ми е да проведем мастърклас на открито, за да имат възможност повече деца да се докоснат и да видят какво се случва в залите по художествена гимнастика", заяви Владинова.

Програмата ще бъде съобразена с всички изисквания на Столична Община за провеждането на едно безопасно спортно събитие, на основание нормативни изисквания и установени мерки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екстремно ниско остава нивото на река Дунав
Екстремно ниско остава нивото на река Дунав
Младежи се разминаха на косъм от смъртта след като автомобил помете паркираната им в отбивка кола
Младежи се разминаха на косъм от смъртта след като автомобил помете паркираната им в отбивка кола