НОВИНИ

Незаконно сметище край Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 25.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Купища боклуци край Околовръстния път на Асеновград. Районът на новото гробище от години се използва като сметище - складира както битов, така и строителен отпадък. Мястото е било почистено през декември, но въпреки усилията на общината, боклуците се трупат отново.

"Опитваме да се справим с проблема, като почистваме периодично… Извършваме периодично проверки с инспектори от полицията и при залавяне на нарушители съставяме актове. Голяма част от хората, които изхвърлят отпадък, са от ромски произход и хора с фирми, които изхвърлят строителен и едрогабаритен отпадък", каза в "Денят започва" Дора Манолова - началник на отдел "Екология" в община Асеновград.

Размерът на глобите е от 50 до 500 лева. По думите ѝ е много трудно да се събират наложените глоби - нещо повече, въпреки съставените актове, събираемостта е нулева.

Манолова опроверга информацията, че през 2020 г. на Община Асеновград са съставени три констативни протокола по Закона за управление на отпадъците.

"За 2020 година община Асеновград е изрядна. По наша вътрешна проверка и след съвместни проверки с РИОСВ-Пловдив нямаме нито един съставен акт или издадени наказателни постановления за нерегламентирани замърсявания", заяви тя.

Какво още каза началникът на отдел "Екология" в Община Асеновград, вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работа от вкъщи: Как да разделим служебното от личното време
Работа от вкъщи: Как да разделим служебното от личното време
Изчистиха плаващото сметище в река Искър
Изчистиха плаващото сметище в река Искър