НОВИНИ

Нидерландия взе своето срещу Австрия и спечели Група "С"

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 17.06.2021
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
нидерландия взе своето австрия спечели група
Слушай новината

Отборът на Нидерландия надигра с 2:0 тима на Австрия на своя "Йохан Кройф Арена" и напълно закономерно се класира за 1/8 финалите на УЕФА Евро 2020.

Победата на практика осигури на "лалетата" на Франк Де Бур първото място с пълен актив от 6 точки в Група "С". Тимът спечели потока, след като в последния кръг играе със Северна Македония, който няма спечелена точка. В преките двубои, който е и вторият показател в подреждането, Нидерландия има предимство срещу Австрия и Украйна.

"Оранжевите" изцяло контролираха двубоя, а победата осигуриха Мемфис Депай, който откри в самото начало от дузпа и Дензъл Дъмфрис, който беше точен в средата на втората част.

Австрийците пък изиграха доста слаб мач и в третия си двубой ще трябва да се надяват на положителен резултат срещу Украйна, ако искат да се класират за следващата фаза.

Както и в първия си двубой срещу Украйна нидерландците отново започнаха агресивно и в 9-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Дензъл Дъмфрис и дойде след консултация с ВАР.

Мемфис Депай застана зад топката и с много прецизен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на стража на австрийците Даниел Бахман.

Звездата на Лион получи страхотна възможност да удвои преднината "лалетата" пет минути преди почивката, когато Вут Вегхорст го намери непокрит, но някак си от непосредствена близост Депай направи непростим пропуск, стреляйки над вратата.

До почивката нидерландците продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена и напълно заслужено се оттеглиха на почивката при аванс в резултата.

След подновяването на играта австрийците опитаха да погледнат по-смело в предни позиции, но въпреки това Нидерландия продължи да изглежда като по-опасния тим.

Точно един час след началото на двубоя "оранжевите" изпълниха ъглов удар, при който Стефан Де Фрай стреля отблизо с глава, но Бахман показа добър рефлекс и изби. При добавката пък ударът на Де Лихт се отклони от крака на австрийски футболист и излезе в нов ъглов удар.

В 67-та минута все пак второто попадение стана факт, след като Дониел Мален бе изведен в чиста позиция от Депай, а играчът на ПСВ комбинира с Дензъл Дъмфрис, който отблизо беше безпощаден за 2:0.

В 80-та минута пък Австрия стигна до една от редките си възможности в мача, като Алаба пробва опасен изстрел от дистанция, който профуча на сантиметри покрай десния страничен стълб на нидерландската врата.

Пет минути по-късно дойде и първият точен удар на Вундертима. Отправи го резервата Карим Онисиво с глава без обаче да затрудни Мартен Стекеленбург.

Така напълно заслужено с 2:0 Нидерландия си осигури втори пореден успех на Европейското първенство и вече гледа към 1/8 финалите.

Стартови състави:

Нидерландия: Стекеленбург, Де Врай, Де Лихт, Блинд, Дъмфриес, Ван Анхолт, Де Рooн, Вайналдум, Де Йонг, Вегхорст, Депай

Австрия: Бахман, Лайнер, Драгович, Хинтерeгер, Улмер, Баумгартнер, Шлагер, Лаймер, Алаба, Грегорич, Забицер

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Машинно гласуване ще има
ЦИК: Машинно гласуване ще има
Белгия е 1/8-финалист на Евро 2020 след обрат над Дания
Белгия е 1/8-финалист на Евро 2020 след обрат над Дания