НОВИНИ

Николай Желязков: Ние имаме цел във всяко едно състезание да станем първи

николай желязков имаме цел всяко едно състезание станем първи
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 08.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков е категоричен, че неговият тим ще се опита да спечели утрешния си двубой срещу италианския Монца, който е първи дуел между двата тима от фазата на 1/4-финалите в турнира CEV Challenge Cup.

Българският тим посреща шестия във временното класиране в първенството на Италия във вторник вечер (9 януари) от 19:25 часа в своята зала "Левски София", като мача може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Малко по-малко от ден преди двубоя Николай Желязков сподели, че очаква да се получи "един добър спектакъл", като в същото време изрази надежда, че неговите волейболисти ще покажат своите възможности.

"Очакванията са да се получи един добър спектакъл, надявам се момчетата да покажат това, което могат, защото смятам, че участието в европейските купи за тях е точно това – да стигнем да играем срещу такива класни отбори. Така че това е един много хубав тест", започна българският специалист.

"Аз се чувствам нормално като преди всеки мач. Рутина в подготовката, рутина в тренировъчния процес, нищо различно", допълни той.

Наставникът на Левски не скри и амбициите си за това "сините" да се опитат да спечелят срещу Монца, като заяви, че волейболът всичко е възможно.

"Ние имаме цел във всяко едно състезание да станем първи, но не мога да кажа дали ще успеем да я постигнем. Във волейбола всичко е възможно - знаете много пъти соченият за фаворит не печели, а в други случаи го прави. Ние утре излизаме, за да дадем най-доброто от себе си и да се опитаме да спечелим. Това е естествено и искаме да го направим. Със сигурност всички искаме да дадем най-доброто от себе си и бихме били много горди, ако успеем да го направим", коментира Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Редица футболни фигури в Германия отдадоха почит на легендата Франц Бекенбауер
Редица футболни фигури в Германия отдадоха почит на легендата Франц Бекенбауер
Германия беше блокирана от протест на фермерите
Германия беше блокирана от протест на фермерите