НОВИНИ

Николай Желязков: Радвам се, че съм част от тази нова страница на Левски

Старши треньорът на Левски София поздрави възпитаниците си, но и отдаде заслуженото на съперника, след триумфа за Суперкупата на България.

Николай Желязков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:45, 13.10.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионите от Левски София спечелиха втора Суперкупа на България, след като надделяха над Дея спорт с 3:2 гейма във финала на надпреварата.

Старши треньорът на шампионите Николай Желязков заяви след триумфа, че възпитаниците му са играли страхотен волейбол, но и похвали съперника.

"Играхме страхотен волейбол в първите два гейма. Изключително бяхме прецизни във всеки един елемент и просто проблемът за мен е, че след тази пауза, която винаги се получава, губиш ритъм. В крайна сметка трябва да отдадем заслуженото на това, което Дея направи след втория гейм. Затрудниха ни с начален удар, не можахме да посрещнем по начина, по който посрещахме първите два гейма. Направихме много грешки, които смятам, че бяха леки, но напрежението в такива мачове винаги е много голямо. Аз съм изключително щастлив, че успяхме в края въпреки правилото "от 2:0 - 3:2", в петия гейм да спечелим", заяви наставникът на Левски София.

"Наложи се една смяна с Тошко Скримов, който накрая не можеше. Получи крампи, но Юли се включи перфектно. Това е Левски, това е отборът, това е силата на отбора. С много мъка, с много труд, аз смятам, че цялата година ще е такава. Още един трофей, радвам се, че съм част от Левски, от тази нова страница, която написахме, защото тя е с много труд получена, не е подарък", добави той.

"Нямаме много голяма дълбочина в състава, имаме млади момчета на всички постове, които все още са далече от нивото, което трябва, но целта е да ги развиваме тези деца. Нямам много опции, но в крайна сметка успяхме да спечелим. Това, което мога да кажа е, че тези млади момчета започват все по-добре в тренировките да се противопоставят на първия състав, което помага. Този успех е на целия отбор", завърши специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия разгроми Норвегия в Лигата на нациите след пълна доминация във второто полувреме
Австрия разгроми Норвегия в Лигата на нациите след пълна доминация във второто полувреме