НОВИНИ

Нинова: Харченето на бюджета трябва да е прозрачно и през парламента

нинова харченето бюджета прозрачно парламента
bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 12.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Едно от нещата, които трябва да се променят след Борисов, е начинът, по който се харчат парите на хората. За десет години управление той наложи изключително порочния модел да раздава по свое лично усмотрение, извън гласувания Закон за бюджета, около 2 милиарда лева годишно, което доби популярност като раздаването от "прозореца на джипа". Това коментира в личния си Фейсбук профил лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод отхвърленото от мнозинството предложение на парламентарната група на "БСП за България" за промяна в Закона за публичните финанси.

"Обикновено на приближени на властта фирми и общини или за потушаване на недоволство и купуване на гласове. Но това са парите, събрани от всички данъкоплатци. Всеки лев, събран от хората, трябва да стигне до хората, а не до чекмеджетата на властта", категорична е Нинова.

"Днес от парламентарната група на коалиция "БСП за България" внесохме законодателно предложение в Закона за публичните финанси да не могат да се харчат еднолично парите от който и да е министър-председател. Управляващите го отхвърлиха, вероятно мислейки предизборно отново да раздават и купуват безконтролно.

Ние мислим държавнически и с грижа за хората. Затова едно от нещата, които ще променим след края на Борисов, е правилно планиране на бюджета, харчене през парламента и пълна прозрачност за всеки изхарчен лев", заявява още Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половин година по-рано: Готов е първият участък от АМ "Европа"
Половин година по-рано: Готов е първият участък от АМ "Европа"
Разкриват още 400 легла за болни от COVID-19 в "Пирогов"
Разкриват още 400 легла за болни от COVID-19 в "Пирогов"