НОВИНИ

Нинова: Поздравявам ви, другари! Партията доказа, че е в удивителна кондиция

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 13.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Прекият избор за председател на БСП беше огромно предизвикателство. Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна европейска лява партия. Че е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура.

Сама, без професионална администрация, без заплащане, направи показно как се правят избори. Това заяви на брифинг пред журналисти Корнелия Нинова, която категорично спечели избора за председател на БСП.

В над 1000 секции, с над 8000 души участници, изборите преминаха без инциденти, опашки, без подправени протоколи. Поздравявам ви, другари, допълни Нинова.

Високата избирателна активно - близо 70%, е безпрецедентна. Подкрепилите ме социалисти са повече от половината от всички членове. Това е най-яркото доказателство, че партията е повече от консолидирана и единна. Партията доказа, че е в удивителна кондиция, категорична е Нинова.

Възхищавам се, прекланям се, пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача - да направим България необратима. Знам, че можем заедно и това ще стане съвсем скоро.

На 26-и ни предстои конгрес, на който ще има избор на нови членове и тогава избор на нов Национален съвет и Изпълнително бюро, обясни Нинова. Тя поздрави останалите кандидати за поста председател на БСП както и социалистите, които не са гласували за нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев: Насоките за мерки срещу COVID са много добри и всяко училище може да ги доразработи
Доц. Кунчев: Насоките за мерки срещу COVID са много добри и всяко училище може да ги доразработи
Фандъкова: Протестите са част от демократичния дух на София
Фандъкова: Протестите са част от демократичния дух на София