Приказни сюжети и скрити послания провокират интереса на децата в симеоновградското училище

от БНТ
13:34, 13.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Регионални

Учителите в симеоновградско училище полагат огромни усилия, за да задържат учениците в клас и да направят ученето по-приятно. Приказни сюжети, скрити послания, които провокират интереса към красивото и полезното, очакват децата в класните стаи на 15 септември.

За да са готови за първия учебен ден, в обновяването на кабинетите се включили всички учители.

В напълно обновена сграда ще влязат само след броени дни учениците от начално училище "Отец Паисий" в Симеоновград. То е средищно, в него се учат деца от града и 7 села. Най-впечатляващи са класните стаи на учениците.

Училището посещават 220 деца от първи до четвърти клас. Има и две подготвителни групи.

"Класните стаи учениците получават по проект "Обичам моето училище", каза Светлата Стоева, директор на НУ „Отец Паисий“ – Симеоновград.

Дни преди 15 септември текат довършителни работи както в сградата, така и в двора на училището.

"Като цяло сме приключили със сериозните ремонти, виждате че отвън е изцяло санирано училището, с подновен покрив е", каза Светлата Стоева, директор на НУ „Отец Паисий“ – Симеоновград.

Училището се готви да посрещне една по-различна учебна година. В ситуацията с коронавируса дори стаята, предвидена за изолатор, е цветна и приятна.

"Трябва да спазваме всички предписания. Поръчали сме достатъчно дезинфектанти за ръце, за сервизните помещения, поръчали сме диспенсъри за дезинфектантите, ще се опитаме да раздвижим часове, така че да не се срещат децата", каза Светлата Стоева, директор на НУ "Отец Паисий" – Симеоновград.

На първия учебен ден в класните стаи децата ги очакват приказни сюжети и обичта на любимите им учители.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Австрия официално обяви втора вълна на COVID-19
Австрия официално обяви втора вълна на COVID-19
Вярващи се събират на Кръстова гора
Вярващи се събират на Кръстова гора