НОВИНИ

Нов протест след катастрофата в центъра на София, хората настояват за справедливост

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:34, 05.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

И тази вечер протестиращи почитат паметта на загиналото на пешеходна пътека 15-годишно момче в центъра на София. Те настояват за справедливо правосъдие и по-строг контрол на пътя.

Шофьорът, прегазил 15-годишно дете в София: Страшно много съжалявам за случилото се

На протеста пред сградата на МВР присъства и сестрата на загиналия Филип. Хората настояват да се обяви самоличността на жената, която е пътувала с пияния мъж.

"Аз съм сестрата на Филип и отново съм тук днес, за да благодаря на хората, които са дошли тук, негови близки, приятели, познати, дори и хора, които не го познават, да се борим заедно срещу тази несправедлива борба на пътищата, защото едно 15-годишно дете не успя да се пребори", каза Ина Арсова.

Снимки: Десислава Кулелиева

Присъстващите отдадоха почит с едноминутно мълчание. Сред техните искания са засилени проверки за алкохол и наркотици на шофьорите, настояват за камери и пътни полицаи на всички ключови места.

Ето какво коментираха част от присъстващите:

- Българи, спрете с вашия манталитет - пием една ракия, пием две ракии и тръгваме с колата. Това е минало. Днес е той, утре може да е вашето дете, може да е вашата жена, може да е вашата дъщеря. Спрете!

- До момента, в който не осъзнаваме, че всяка улица е наш двор, че в този двор ходят нашите роднини, нашите деца, до този момент нищо няма да се промени

Протестиращите очакваха среща с вътрешния министър Калин Стоянов. При тях слязоха предложеният за главен секретар на МВР Живко Коцев, директорът на СДВР Любомир Николов и директорът на КАТ Николай Крушарски.

"Искаме да изкажем нашите съболезнования и ще видите нашите крути мерки оттук нататък. Не, че сме спирали, но ще продължим със същата безкомпромисност да бдим над нашите деца", каза Любомир Николов.

Вижте още в прякото включване на Зоя Велинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин завърши четвърти на 200 метра свободен стил на световното първенство в Нетаня
Петър Мицин завърши четвърти на 200 метра свободен стил на световното първенство в Нетаня
В Брюксел изслушаха българския кандидат за еврокомисар Илиана Иванова
В Брюксел изслушаха българския кандидат за еврокомисар Илиана Иванова