НОВИНИ

Нова акция на "Пътна полиция" заради засиления летен трафик

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
11:38, 25.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

30 000 шофьори са проверени от органите на "Пътна полиция" за последната седмица в рамките на акция по контрол на движението по пътищата. От днес започва втората част на акцията, тъй като в почивните дни се очаква засилен трафик.

Само за времето от 16 до 22 юни с алкохол в кръвта са хванати 275 водачи, а 75 след употреба на наркотици, сочат данните след края на първата част от акцията на полицията.

Полицаите ще следят дали водачите са под въздействие на алкохол или наркотични вещества, дали са с колани, имат ли застраховка "Гражданска отговорност", както и за опасно поведение на пътя.

"Едни от агресивните движения и поведения на водачите са т.нар. рискови маневри не само на първокласните, но и на второкласните пътища, както и на автомагистралите. Неправилното изпреварване, святкането със светлини къси - дълги на водачите отпред, което притеснява самия трафик и останалата част от водачите. Това ще бъде следено от колегите и тези нарушители, които демонстративно нарушават правилата на движение, ще бъдат извеждани и санкционирани", каза Николай Крушарски от Главна дирекция "Национална полиция".

Акцията започва от днес и ще продължи до неделя вечер в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж удари с дъска по главата жена в Студентски град
Мъж удари с дъска по главата жена в Студентски град
Парагвай се справи с Чили на Копа Америка
Парагвай се справи с Чили на Копа Америка