НОВИНИ

Нова издънка за Реал Мадрид в първенството

В другия двубой от сряда вечерта Жирона разгроми Осасуна за първата си победа този сезон в Ла Лига.

Нова издънка за Реал Мадрид в първенството
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:26, 30.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол от дузпа на Винисиус в 69-ата минута Реал Мадрид избегна загуба при гостуването си на Лас Палмас в среща от третия кръг в Ла Лига. Срещата в Гран Канария завърши 1:1, а за шампиона на Испания и Европа това бе второ поредно гостуване, завършило при този резултат.

Домакините от Лас Палмас поведоха в резултата още в петата минута, когато Алберто Молейро се разписа след подаване на Оли МакБърни.

Гостите от Реал взеха инициативата в мача, но ударите им към вратата на Яспер Силесен бяха предимно от далечна дистанция и за нидерландеца нямаше чак толкова много работа.

Все пак шампионите се добраха до изравняването малко след средата на втората част, когато Винисиус бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранител на Лас Палмас след удар на Арда Гюлер.

До края на двубоя Реал не създаде почти нищо интересно в предни позиции, а Лас Палмас можеше да стигне и до победата, но гол на домакините в 88-мата минута бе отменен заради засада.

В класирането след три кръга води Барселона с 9 точки, докато Реал е на четвърта позиция с 5 пункта.

Лас Палмас е на 16-о място с 2 точки.

Головете на Брайън Хил, Виктор Циганков, Абел Руис и Кристиан Стуани осигуриха на Жирона убедителна победа с 4:0 над Осасуна. Това е първа победа за каталунците в Ла Лига от началото на сезона.

Акробатичното воле на Хил даде преднина в 34-а минута за миналогодишната сензация в Испания, а Циганков увеличи преднината на тима в 53-ата минута с удар от границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Руис вкара третия гол с удар в горния ъгъл, а резервата Стуани вкара четвъртия в добавеното време, за да затвори лесната победа за каталунския отбор.

Жирона се изкачи до седмо място в класирането на Ла Лига с четири точки от три мача, колкото има и Осасуна, но поради лошата си голова разлика, "червените" се намират на 12-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Харис води на Тръмп с 45 на 41 процента
Харис води на Тръмп с 45 на 41 процента