НОВИНИ

Нова организация на движението в столичния кв. "Княжево" е в сила от днес

bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 22.06.2023
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

От днес се въвежда нова временна организация на движението в кв. "Княжево" във връзка с реконструкцията на трамвайния път.

Затваря се за движение южното пътно платно и зоната на релсовия път от ул. "Княжевска" до ул. "Райска градина". Движението в посока изход от София ще се извършва еднопосочно в крайната северна пътна лента, а движението в посока вход София ще се осъществява по ул. "Княжевска", ул. "Евлия Челеби" и ул. "Любляна".

Отваря се за движение участъкът от трамвайно ухо "Княжево" до ул. "Звездица", където досега беше изпълнена реконструкцията на трамвайната линия по бул. "Цар Борис III" в кв. "Княжево".

Временната организация ще продължи около два месеца.

"Обходните маршрути, които са в посока влизане в София са в района - панорамният път в посока бул. "България" и ул. "Княжевска", към ул. "Любляна" и Околовръстното шосе. Разбира се, основният обходен маршрут е през АМ "Струма", така че призоваваме гражданите да ги използват", каза Ангел Джоргов, заместник-кмет на София.

Той допълни, че планът е до средата на септември да приключат всички ремонтни дейности в района.

Трамвайното трасе е готово на над 93 - 94%, предстои да се изградят кръстовищата на бул. "Цар Борис III" с бул. "Овча купел" и бул. "Пушкин".

Подробности вижте във включването на Варсен Такворян

Въвеждат се промени в маршрута на временната автобусна линия А5ТМ посока "Бъкстон".

Автобусите ще преминават по маршрут: трамвайно ухо "Княжево", ул. "Княжевска", ул. "Евлия Челеби", ул. "Дамяница", ул. "Планинец" и по бул. "Цар Борис III" по маршрута до бул. "Бъкстон". Разкрива се нова автобусна спирка на ул. "Дамяница" - 20 метра от десния завой от ул. "Евлия Челеби".

Временната автобусна спирка посока "Бъкстон" при ул. "Планинец" се измества - 30 метра от левия завой към бул. "Цар Борис III", а временната автобусна спирка при ул. "Райска градина" се закрива.

Успоредно с това започват и ремонтните дейности в обхвата на кръстовището на бул. "Пушкин".

От 26.06.2023 г. за период от около три седмици се затваря източната част на кръстовището в зоната на релсовия път. Кръстовището ще е с намалена проходимост като движението ще се осигурява двупосочно в западната част на кръстовището.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж преби и рани с нож баба си във Врачанско
Мъж преби и рани с нож баба си във Врачанско
Търсят се средства за обучението на 19-годишния Самуил, приет да учи космонавтика в САЩ
Търсят се средства за обучението на 19-годишния Самуил, приет да учи космонавтика в САЩ