НОВИНИ

Новак Джокович преодоля квалификант и си осигури мач с Григор Димитров

нова атака григор димитров път бащата джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:54, 19.01.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Във втория си мач в Мелбърн Джокович победи френския квалификант Ензо Куоко с 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0, но имаше определени колебания, породени от дискомфорта в сухожилието на лявото бедро. Все пак сърбинът показа класа и агресивна игра, за да стигне до 23-ти пореден успех в Мелбърн след малко над три часа игра.

Още в началото на двубоя 190-ят в света Куоко обърна глезена си при смяна на посоката и получи дълъг медицински таймаут, а Джокович бързо взе частта с 6-1. Във втория сет Куоко игра на високо ниво и бе равностоен на именития си съперник, който започна да изпитва болки в задната част на бедрото. Французинът успя да надделее в тайбрека със 7-5, за да изравни резултата. От този момент нататък Джокович бе безпощаден и даде само два гейма на съперника си до края на мача, за да се класира за третия кръг на турнира.

"Не съм играл с Григор от доста години, не си спомням последния път. Не мисля, че сме се срещали на този корт. Надявам се да се получи интересен мач, той играе страхотен тенис. Познавам го много добре извън корта, ние сме добри приятели, балкански братя. Нека по-добрият спечели", заяви Новак Джокович, след като се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, където ще срещне първата ракета на България Григор Димитров.

След срещата Джокович призна, че контузията в сухожилието на лявото бедро му създава сериозни проблеми. Той очевидно изпитваше болка в тази област, което отчасти бе причината да загуби втория сет.

"Честно казано, изобщо не е добре. В миналия мач беше по-добре от днес. Зависи от Бог да ми помогне, както и от физиотерапевта. Ще гледаме нещата ден за ден и се надявам, че ще успея да се възстановя за тежкия следващ мач", коментира след двубоя Джокович, визирайки предстоящия мач с Григор Димитров в третия кръг на турнира.

Сърбинът не пропусна да отличи борбеността на Ензо Куоко.

"Ензо заслужава похвали, той се бори и заслужаваше да вземе сета. Успях да отговоря добре в третия и най-вече в четвъртия сет. Обичам да играя във вечерните сесии тук. Нормално е когато някой играе за първи път на този корт, да даде всичко от себе си, аз просто трябваше да се справя с тази ситуация и да се адаптирам. Бил съм в тази ситуация много пъти в кариерата си", допълни деветкратният шампион в Австралия.

11-ят мач между Джокович и Димитров ще се играе в събота, като победителят ще се класира за осминафиналите в Мелбърн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха главния прокурор Иван Гешев в правната комисия в НС
Изслушаха главния прокурор Иван Гешев в правната комисия в НС
Иван Гешев отрече да има целенасочени действия на прокуратурата по казуса с Nexo
Иван Гешев отрече да има целенасочени действия на прокуратурата по казуса с Nexo