НОВИНИ

Новите вагони, които пристигнаха от Германия, преди по-малко от месец, са спрени от движение

2 часа закъснение на влака Бургас-София, без климатик и на затворен прозорец в горещините

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
21:30, 18.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Новите вагони, които пристигнаха от Германия преди по-малко от месец, са спрени от движение. Бързият влак от Бургас днес беше композиран със стари вагони, без климатици, защото за новите била нужна профилактика.
Още преди тръгване пътниците останаха блокирани на гарата в Бургас близо час и половина.

По разписание бързият влак Бургас-София трябваше да тръгне в 15.00 ч. от 4-ти коловоз. Потегли с 82 минути закъснение.

"Стана 2 часа закъснение. Това не е редно. Какво е това БДЖ? Колко народ сме тук. Поне хиляда човека висим в тази жега - 40 градуса, вече колко време -2 часа навън", коментира Асен Асенов.

И освен закъснението, пътниците трябваше да пътуват в стар влак, който не е климатизиран, вместо в новодоставените от Германия. Това допълнително изнерви чакащите на гарата в най-горещите часове, а част от пътниците намериха подръчни материали, за да отворят прозорците в горещите вагони.

"Имаме билети. Преди 4 дни сме си ги закупили и в един момент се оказва, че влакът няма да е от тези, които са директен влак, хубавите вагони, а нормален влак с първа и втора класа. Отидох да видя къде са ни местата. Пълно е и вътре е ад, не се живее", каза Тони Петрова.

"За да подпра ей тук и за да мога да дишам. С щитовидната не съм добре и просто лудвам. Два пъти ми става лошо вече. Съпругът ми ме залива с вода", сподели Мария Харизанова.

"Дойдохме от Пловдив влака София-Бургас с два часа закъснение. В първи вагон имаше климатик, а в останалите 4-5 вагона климатиците не работеха в новите влакове", заяви Дарина Христозова.

От БДЖ заявиха, че причина за закъснението на влака е изчакване на локомотив от друг закъсняващ влак. На въпроса защо хората не пътуват с новите вагони от държавния превозвач отговориха, че заради екстремно високите температури БДЖ извършва по-чести прегледи и профилактика на подвижния си състав. Прегледите ще се извършват в рамките на 2 дни, след което новите вагони ще бъдат отново пуснати в движение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити обяви първия си трансфер за сезон 2024/25
Манчестър Сити обяви първия си трансфер за сезон 2024/25