НОВИНИ

Започна акция по кръводаряване за 19-годишния доброволец, пострадал в пожара в Сакар

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мариела Хубинова
20:37, 18.07.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Лекари в пловдивската университетска болница „Свети Георги“ се борят за живота на 19-годишния Светослав Димитров. Младежът пострада тежко при гасенето на пожарите в Хасковско на 15 юли. Той е с тежки изгаряния по цялото тяло. Светослав се включи като доброволец при овладяването на огъня в Сакар планина.

19-годишният Светослав отива да помага като доброволец при пожара в село Щит. Кореспондентите на БНТ на терен виждат неговата самоотверженост на място.

В задимен участък с намалена видимост момчето е паднало от цистерна на колесен трактор. Тялото му е открито силно обгоряло от водача на машината. Веднага младежът е транспортиран в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, където лекарите и в момента се борят за живота му, тъй като има 75 процента изгаряния. Започна акция по кръводаряване, организирана от приятелите на момчето, бързо се отзовават повече от 50 души.

"Веднага реших, младо момче, трябва да се даде максимално всичко, за да се спаси човешкия живот", каза Запрян Запрянов, кръводарител.

"Всеки, който се чувства добре и прочете подобен вид публикации, би трябвало според мен да откликне", смята Емилия Василева.

Момчето е треньор на спортни клубове, от тази година - студент в НСА. От фенклуба на „Левски“, чиито привърженик е и Светослав, също изразиха готовност да помогнат за лечението.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 18.07.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 18.07.2024 г., 20:50 ч.
Журналистът Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов"
Журналистът Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов"