НОВИНИ

Новият сериал на БНТ "Вина" - разказ зад кадър

bnt avatar logo
от БНТ
11:26, 24.12.2022
Чете се за: 04:17 мин.
У нас
Слушай новината

Новата година по Българската национална телевизия започва с излъчването на новия сериал "Вина".

От 5 януари, всеки четвъртък от 21.00 часа по БНТ1, зрителите ще имат възможност да се потопят в семейната драма, в която в 12 серии се преплитат темите за виното и вината - за онези скрити грехове от миналото, които таи всеки един човек.

Режисьор на поредицата е Виктор Божинов. Сред актьорите са добре познати и любими лица - Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро и много други.

В утрото на Бъдни вечер част от екипа на новия сериал гостува в "Денят започва с Георги Любенов".

"Във "Вина" няма да видите клишета от български сериали. Ще видите семейна история, която разказва наистина за човека отсреща и разказва за страстите, които се случват в обикновените човешки отношения, а те наистина са най-интригуващите.

В хода на сериала героите узряват до една идея, че трябва да се съберат заедно, за да постигнат нещо. Това на нас, българите, трудно ни се получава в последно време, но поне в сериала се случва.

Това беше едно от основните неща, които открихме аз и целият екип, запознавайки се със света на виното - че най-хубавото вино става, когато вложиш максимално от себе си, когато вложиш душата си", казва режисьорът Виктор Божинов.

Той описа отиващата си 2022 г. с думата "ферментация".

"Имам чувството, че цялата държава е в период на бурна ферментация, който трябва да отмине. Лошите неща трябва да излязат", смята Божинов.

"Беше много сложно за нас, защото това е абсолютно нова материя и много специализирана. И човек трябва малко по-навътре да влезе в нещата, за да усети виното като вино. Да си даде сметка, че никой не знае какво се крие на дъното на една бутилка - пот, кръв, труд - това е много сериозен бизнес. Както се казва в трейлъра, един ден всеки ще се срещне с греховете си и изхождайки от това, изработвахме виното и вината във виното, тъй като всеки един от нас има вина за нещо, направил е нещо, което е скрил и иска да признае", сподели един от сценаристите на сериала Ваня Николова.

Актьорът Михаил Билалов призна, че чака с нетърпение сериала да тръгне по БНТ1, защото самият той не е гледал крайния резултат.

"По време на снимките никога не знаехме коя сцена след коя следва. Не сме го снимали интегрално. Беше хаотично снимане. Диалозите бяха много хубави, защото персонажът беше много добре хванат. Имахме много малко време. Аз сега за първи път ще го гледам и не знам дали ще ми хареса - надявам се. Разчитам на Виктор Божинов и на Нина Алтъпармакова. Така че и за мен ще е голяма изненада да видя какво сме направили. Текстът беше много хващащ. Партньорите ми са много добри, историята е много добра, така че очаквам много завладяващ сериал", каза той.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 50 мигранти в Карлово
Задържаха 50 мигранти в Карлово
Световният шампион с Франция през 2018 г. Блес Матюиди се сбогува с футбола
Световният шампион с Франция през 2018 г. Блес Матюиди се сбогува с футбола