НОВИНИ

Новият сезон в българския волейбол се открива с турнира за Суперкупата (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:06, 11.10.2024
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Снимка:
Слушай новината

За втора поредна година турнирът за Суперкупата на България по волейбол ще се проведе във формат с четири отбора, а през настоящия сезон в спора за трофея ще влязат отборите на Левски, ЦСКА, Нефтохимик 2010 Бургас и Дея спорт.

Надпреварата ще се проведе в столичната зала "Левски София", като в събота предстоят да се изиграят полуфиналите: Левски - ЦСКА и Нефтохимик 2010 Бургас - Дея спорт.

"Сините" триумфираха в надпревара преди година, а впоследствие стигнаха и до шампионската титла, като със сигурност ще се надяват да започнат успешно и новата кампания.

"Смятам, че ще бъде глупаво да говорим за фаворит преди турнира и преди сезона. Очаквам по-интересен сезон и от миналата година, като има 6 или 7 отбора на много добро ниво. Ние се подготвихме добре, 10 победи в контролите е добро число, но по-важно е да видиш отборът в какво състояние е. Дербито с ЦСКА винаги е с различен заряд. Смятам, че форматът на Суперкупата не е лош - повече отбори, повече оспорвани мачове", заяви наставникът на Левски Николай Желязков.

"Дербитата винаги са с голям заряд. Аз съм вече много години в Левски и тези мачове винаги са специални. Нека се получи хубав мач. Аз бих си пожелал през сезона да повторим успеха в първенството, като станем шампиони, и да спечелим Купата на България, която ни липсва от миналата година", допълни диагоналът на "сините" Венислав Антов.

"Малко рано ни идва този мач срещу Левски. Анализи ще правим след двубоя. Динамична беше ситуацията при нас през лятото, в последния момент привлякохме последното си попълнение Ники Пенчев. Той е интерегинтен състезател, добро момче, може би не е в най-добра форма, но ще влезе. Двубой между ЦСКА и Левски не може да бъде контрола, зарядът е налице", коментира треньорът на ЦСКА Александър Попов.

"Започнахме подготовка преди 40 дни. Готови сме. Надявам се утре да покажем това, на което сме способни. Аз успях да почина през лятото. Мисля, че съм в прилична форма за годините си. Това е по-добрият вариант за Суперкупата с четирите най-добри отбора. Ще видим утре кой ще спечели дербито с Левски", смята либерото на "червените" Мартин Божилов.

"Имаме един официален двубой повече от другите отбори. Играхме пред 1200 зрители в Арена Бургас. От седмица съм старши треньор. Опитахме се да променим някои неща. Надявам се, че сме готови за Суперкупата на България. Не искам да казвам, кой е е фаворит за Суперкупата. Пожелавам успех на всички отбори и ако ние можем, нека да вдигнем Суперкупата”, сподели треньорът на Нефтохимик 2010 Иван Станев.

"Щастлив съм отново да бъда в България. Решението да бъда отново тук е донякъде и семейството ми. Идваме тук, за да постигнем добър резултат на Суперкупата, но със сигурност няма да ни бъде лесно, защото всички отбори са много добри. Не искам да говоря за очакванията си за сезона, но мисля, че знаете към какво ще се стремим", заяви Аксел Трухчев, който се завърна в редиците на бургазлии.

"Дошли сме да спечелим купата. От мачовете ще се види кой как се е представил по време на подготовката. Ние започнахме по-късно и имаме много нови, но това не е толкова лошо, защото новите са добри състезатели. Някои дни правим грешки, друг - играем на много високо ниво. Президентът смята, че сме напълно готови в края на ноември, аз му казвам, че искам да сме готови утре. Целта ни е да играем финал във всеки турнир", коментира пък старши треньорът на Дея спорт Франческо Кадеду.

Какво още споделиха част от главните действащи лица в предстоящия турнир за Суперкупата на България, гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът "Милтън" нанесе щети за милиарди
Ураганът "Милтън" нанесе щети за милиарди
Зеленски беше приет на аудиенция при папата
Зеленски беше приет на аудиенция при папата