НОВИНИ

Новоасфалтирана улица в Русе потъна в кал

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 16.08.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Новоасфалтирана централна улица остана под вода и потъна в кал след дъжда в Русе.

Движението в квартал "Средна кула" е блокирано, а хората твърдят, че наводнената отсечка, която е част от мащабния проект за подмяна и изграждане на ВиК-мрежата в района, не е ремонтирана качествено и изглежда по-зле, отколкото преди ремонта.

Все по-екстремно става преминаването по улиците в квартал "Средна кула". При всеки дъжд те остават под вода. Заради калта и неравностите хората не могат да излязат от домовете си.

"Ситуацията е трагична. Навсякъде е мизерия, пръст, кал. Вчера имаше вода до кокалчетата, а шахтите са по-високо от водата. Няма контрол, няма почистване. Навсякъде има камъчки. Страшно е!", каза Цветомир Димитров.

От месеци кварталът е в ремонт заради изграждането на канализация. Разкопани са всички улици. От ВиК -а обясниха, че наводнението е предизвикано от авария в стар водопровод.

"Аварията беше отстранена своевременно", каза инж. Драгомир Друмев от ВиК Русе.

"Положени са канализационните тръби, подменен е и водопроводът по друг проект, но все още не е приключил ремонтът по улицата и заради това уличните оттоци са на по-високо ниво. Остава да се положи плътна асфалто-бетонова смес и вече ще има нормално оттичане", каза инж. Никола Пеев - ръководител на проекта.

Ремонтните дейности в квартала обаче се бавят.

"Има проблеми с доставката на битум, с който се произвеждат асфалтовите смеси", каза Никола Пеев.

Не е ясно кога ще бъдат доставени материалите, но надеждата на изпълнителя на проекта е до края на септември ремонтът да приключи.

Вижте повече във видеото от Пламенка Тонева

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрично задръстване към Дунав мост при Русе
Километрично задръстване към Дунав мост при Русе
Посланикът на Сърбия у нас: Благодаря, братя българи - за всичко, което получиха нашите граждани след тази ужасна катастрофа
Посланикът на Сърбия у нас: Благодаря, братя българи - за всичко, което получиха нашите граждани след тази ужасна катастрофа