НОВИНИ

Новоизбраният кмет на община Кюстендил и общинските съветници положиха клетва

кмет общински съвет Кюстендил
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:36, 10.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Новоизбраният кмет на община Кюстендил - Огнян Атанасов, кметовете на 32 кметства в общината и 37-те общински съветници положиха тържествена клетва на първото заседание на новия Общински съвет в Кюстендил.

Успешен и ползотворен мандат пожела на всички областният управител Александър Пандорски, който откри заседанието. "Реализацията на идеите ви може да стане само като единодействие, когато работите за благоденствието на жителите на общината", каза областният управител, който откри заседанието. Председателят на Общинската избирателна комисия Венцеслав Механджийски връчи удостоверенията но новоизбраните кметове и съветници.

Преди сесията, на церемония в кметския кабинет, областният управител Александър Пандурски благодари на досегашния кмет на общината Петър Паунов за това, което е направил за общината по време на четирите си мандата.

"Надявам се, че онова, което е направено, ще бъде разширено, умножено и надградено, така, както виждат нашите съграждани бъдещето на Кюстендил", каза Пандурски.

Той връчи на Петър Паунов плакет от Областната администрация и пожела ползотворна работа на новия кмет Огнян Атанасов.

"Поемам отговорността да управлявам мъдро и справедливо, да се допитвам до нашите съграждани. В мое лице те ще могат да намерят партньор. Отворен съм и ще бъда проводник на идеите на всеки, който е бил кандидат за кмет на общината, защото това означава, че е имал идеи за развитие на града. Надявам се да работим в колегиалност, а след четири години градът да е по-приветливо място за работа, за отглеждане на деца, за развитие на бизнеса", заяви новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Боримиров: Левски ще гони победи и в двете срещи
Даниел Боримиров: Левски ще гони победи и в двете срещи
Мурад Хан, ВК Нефтохимик: Вложеният в тренировките труд е ключа към успеха
Мурад Хан, ВК Нефтохимик: Вложеният в тренировките труд е ключа към успеха