НСИ: Преброилите се онлайн няма да бъдат глобени, ако не предадат кода си на преброител

от БНТ
13:45, 28.09.2021
17090
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
търсят преброители националното преброяване населението
Слушай новината

2 152 368 души са се преброили електронно, показват данните на Националния статистически институт към днешна дата. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код.

Кодът от електронното преброяване е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация - за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има злоупотреби с него.

20 подпомагащи центъра за преброяването работят в страната

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините "закачалки", те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл.

Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина ви е невъзможно, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно.

Защо се налага да се броим, какви са ползите?

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три области са на път да влязат в тъмночервената COVID зона
Три области са на път да влязат в тъмночервената COVID зона
В Еквадор настояват Жорди Кайседо да бъде викнат в националния отбор
В Еквадор настояват Жорди Кайседо да бъде викнат в националния отбор