НОВИНИ

НСО със засилени мерки в Пловдив за честванията в Деня на Съединението

нсо засилени мерки пловдив честванията деня съединението
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 05.09.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Общество
Слушай новината

На 6 септември (вторник), Деня на Съединението на България, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Пловдив. Кулминацията на честванията по повод 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20.30 часа на пл. „Съединение“ в града.

На гражданите, които желаят да присъстват на събитието, ще бъде осигурен достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); втори КПП при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети КПП – при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Националната служба за охрана напомня, че съгласно чл. 6., ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

За времето от 16.00 ч. до 22.30 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на събитието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теглят жребия за сезона в НБЛ на 12 септември
Теглят жребия за сезона в НБЛ на 12 септември
Александър Везенков е №1 в класациите на Евробаскет
Александър Везенков е №1 в класациите на Евробаскет