НОВИНИ

Няма данни бащата, заподозрян за убийството в Севлиево, да е страдал от психични разстройства

bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 05.02.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Не е имало сигнали за домашно насилие в семейството от Севлиево, в което вчера беше убито 2-годишно дете, съобщиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата в Габрово. Единствен заподозрян за тежкото престъпление е бащата на детето.

В 12.30 ч. вчера е бил подаден сигнал от съсед на семейството за възникнал битов инцидент. Изпратеният на място екип установил в една от стаите дете в безпомощно състояние. Повикана е Спешна помощ и лекарите установили смъртта.

Детето е било с порезна рана в областта на шията. Тялото му е транспортирано в МБАЛ „Тота Венкова“ за аутопсия.

Баща уби 2-годишното си дете в Севлиево

Бащата – мъж на 41 години, бил в съседна стая, в неадекватно състояние, с порезни рани по китките и глезените. Транспортиран е бил в Многопрофилна болница в Габрово. След направените там манипулации, с прокурорско постановление мъжът е принудително настанен в психиатрична болница в Севлиево.

Мъжът все още е неадекватен, стана ясно на брифинга. Очакват се резултати и дали е бил под въздействието на лекарства.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група, иззети са множество веществени доказателства. Назначени са нужните експертизи. Работата по случая продължава с набиране на информация от роднини, съседи, както и от работодателя и колегите на бащата. Мъжът е работел като ведомствен охранител.

Досега не сме получавали сигнали за домашно насилие в това семейство, казаха още от полицията в Габрово. Извършена е проверка и по линия на службата за Контрол на общоопасните средства (КОС), няма разрешение за носене на огнестрелно оръжие. Работата продължава, възложена е с постановление на Окръжна прокуратура на Окръжна следствена служба.

Майката и другото дете на семейството вече са разпитани. С тях работят психолози, стана ясно още на брифинга.

Бащата, намушкал няколко пъти с нож детето си в Севлиево, не е имал поставена диагноза

Установено е, че бащата е имал психиатричен срив на 17 януари, хоспитализиран е бил в психиатрично заведение до 22 януари, след което е оставен за домашно лечение. Няма данни да е боледувал от някакви психични разстройства. Не е познат на полицията, до момента няма криминални регистрации.

Досъдебното производство е образувано на основание чл. 116, алинея 1, точка 4 от Наказателния кодекс - умишлено убийство на малолетно лице.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа блокира движението в района на стария жп прелез във Варна
Катастрофа блокира движението в района на стария жп прелез във Варна
След унищожителния взрив на пристанището в Бейрут – следите напомнят за ужаса (Снимки)
След унищожителния взрив на пристанището в Бейрут – следите напомнят за ужаса (Снимки)