НОВИНИ

По зрителски сигнал: Един от входовете на Западен парк е почти непроходим

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 05.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Жители от кв. "Гевгелийски", които живеят в района на Западен парк, се оплакват, че един от входовете на парка е почти непроходим. Продължава ремонтът на Западен парк, но дали тази алея ще бъде направена и защо до момента не са предприети действия?

Хората, които искат да стигнат до парка, минават през прелез от улица "Богданци". Родители се оплакват, че не могат да преминат с количките си.

Според Радослава Атанасова, която подава сигнала, този проблем е от 40 години и въпреки продължителния ремонт, който е направен, тресавище продължава да възпрепятства достигането до алеите.

"При един дъжд тук става море и ние нямаме подход към парка. Целият квартал няма откъде да влезе, освен с парашут, към асфалтираната част, искаме да бъде изградена нормална инфраструктура, която целогодишно - и при дъжд, и при сняг да ни дава възможност да стигаме до тези зелени площи, защото в момента това е невъзможно", обясни в "Денят започва" Радослава.

Тя допълни, че трябва да се направят шахти за отводняване като във всяка европейска държава. Жителите от квартала имат вариант да влизат в парка през входа на "Люлин".

"Прелезът свързва не само "Гевгелийски", свързва кв. "Илинден", "Света Троица", "Красна поляна" и "Разсадника". Никой жител на тези райони няма право на нормален достъп към парка", обобщи Радослава.

Директорът на дирекция "Зелени системи" към Столична община Димитър Данчев обясни, че алеята не е включена към проекта на Западен парк, тъй като по думите му, този подход, който хората от квартала използват, е нерегламентиран и няма как да се изгради алея към нещо, което е нерегламентирано.

Вижте още във видеото.

Репортер: Стела Илиева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира кампания за насърчаване на бизнеса "Твоят избор има значение"
Стартира кампания за насърчаване на бизнеса "Твоят избор има значение"
Теменужка Петкова: Имаме една от най-конкурентните цени на природен газ спрямо Европа
Теменужка Петкова: Имаме една от най-конкурентните цени на природен газ спрямо Европа