НОВИНИ

Обама участва на митинг в подкрепа на Камала Харис в ключовия колебаещ се щат Пенсилвания

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:14, 11.10.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Обама участва на митинг в подкрепа на Камала Харис в ключовия колебаещ се щат Пенсилвания
Снимка: АП/БТА
Слушай новината

По-малко от месец остава до президентските избори в Съединените щати и очаквано - в кампанията се включва "тежката артилерия". Бившият президент Барак Обама участва на митинг в ключовия колебаещ се щат Пенсилвания.

Пред препълнената зала демократът призова хората да гласуват за Камала Харис и Тим Уолц. Обама, чиито мандат приключи през 2017 г., припомни и част от най-противоречивите изказвания на републиканеца Доналд Тръмп. По думите му милиардерът мисли само за себе си и за парите си. Макар в първите дни, след като стана ясно, че Харис ще бъде кандидатът на демократите, Обама и съпругата му Мишел да не застанаха зад нея, в последствие бившата първа двойка се включи активно в кампанията ѝ за Белия дом.

"Не разбирам защо някой си мисли, че Доналд Тръмп би могъл да промени нещата към добро. Няма никакви доказателства, че този човек мисли за когото и да е друг, освен за себе си. Казвал съм го и преди - Доналд Тръмп е 78-годишен милиардер, който не спира да се оплаква от момента, в който го видяхме как слиза по златния си ескалатор преди 9 години. Всички тези туитове, написани с главни букви, всички тези луди конспиративни теории, които разпространява. Нека не започвам с двучасовите речи", каза Барак Обама, бивш президент на САЩ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В друга посока
В друга посока
Новак Джокович за Рафаел Надал: Твоето наследство е вечно
Новак Джокович за Рафаел Надал: Твоето наследство е вечно