НОВИНИ

Обиколката на Димитър Бербатов и Мартин Петров продължи със среща във Варна

Двамата говориха с представители на футболните клубове от региона

Димитър Бербатов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:10, 07.02.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившите национали Димитър Бербатов и Мартин Петров проведоха среща във Варна с представители на футболните клубове от региона. Бербатов е кандидат за президент на Българския футболен съюз на предстоящия конгрес на централата, който трябва да се проведе на 15 март. Бившето крило на Атлетико Мадрид и Манчестър Сити Мартин Петров е част от неговия екип. Те са на обиколка из страната, която стартира в Северозападна България и продължава днес към северното Черноморие. По-рано днес двамата бяха и в Добрич. На срещите Бербатов и Петров обсъждат както проблемите, така и слушат казуси, които клубовете имат като идеи за бъдещото развитие на играта.

"Преди изборния конгрес на БФС на 15 март Димитър Бербатов и екипът му обикалят страната за трети път, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол. Благодарим за сериозния интерес и ползотворната дискусия за по-доброто бъдеще на българския футбол!", се казва на страницата на кандидатурата на Бербатов "Р-Еволюцията е тук".

На 8 февруари ще се проведат срещи в Шумен и в Търговище, а на 9 февруари ще се проведе среща във Велико Търново.

Вчера той говори в Силистра, където още веднъж лансира идеята си професионалният футбол да се отдели като управление от БФС. По-рано в Русе пък изрази оптимизъм преди изборния конгрес на БФС на 15 март.

На въпросния конгрес 583 клуба имат право на глас за избор на нов президент на българската централа. Конгресът ще бъде извънреден изборен, след като Борислав Михайлов беше принуден да подаде оставка след събитията от 16-и ноември 2023-а година, разиграли се по време на Европейската квалификация България – Унгария (2:2) и след самата среща.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Билалов: "Под прикритие" е обречен на успех
Михаил Билалов: "Под прикритие" е обречен на успех
Прокуратурата и МВР влязоха в заведение на Мартин Божанов - Нотариуса
Прокуратурата и МВР влязоха в заведение на Мартин Божанов - Нотариуса