НОВИНИ

Облачно време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 25.03.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в крайните северозападни и югозападни райони до 10°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде облачно. Все още на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад.

Предимно облачно ще e и през нощта. Все още на отделни места, отново главно в източните и планинските райони ще превали слаб сняг. Минимални температури ще бъдат по-ниски от обичайните - между минус 7° и минус 2°, по Черноморието около 0°.

В сутрешните часове ще се задържи облачно, като на отделни места са възможни слаби валежи. Около и след обяд обаче от запад-северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно вечерта над източните райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат, в сравнение с днес, и ще са между 7° и 12°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на изолирани места ще превалява слаб сняг. Около и след обяд от запад облачността ще се разкъса и намалее, на места до предимно слънчево време.

Ще продължи да духа умерен, по билата до силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са около минус 5 градуса на Алеко и около минус 1, минус 2 в Боровец, Банско и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените писти остава много висока.

Не само у нас, навсякъде на Балканите остава все така по-студено от типичното за края на месец март. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над източните райони и там на отделни места ще превали слаб дъжд.

Облачно и с валежи ще е времето в по-голямата част от Западна Европа. Във Великобритания и в южните райони на Скандинавия ще вали сняг. По Централното Средиземноморие облачността ще е разкъсана, но след обяд и там ще се увеличи.

У нас съществено затопляне се очаква през почивните дни. В събота ще бъде и слънчево, но в неделя, както и в понеделник облачността ще е променлива и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Олимпийският огън пламна във Фукушима
Олимпийският огън пламна във Фукушима