НОВИНИ

Облачността се разкъсва и валежите от дъжд спират

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 30.01.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно и дъждовно беше тази сутрин, но в близките часове валежите от запад бързо ще спират и облачността ще се разкъса, най-късно в североизточните райони и по Черноморието. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - 7°.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от югозапад и през нощта ще продължи да отслабва. Облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Минималните температури в повечето райони утре ще бъдат между минус 2° и 3°. Максималните слабо ще се повишат и ще са между 8° и 13°. След обяд облачността в цялата страна ще бъде значителна, а вечерта в западните райони ще започнат и превалявания от дъжд. Вятърът отново ще започне да се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен.

Много ветровито време и в планините - ще духа временно силен, вечерта и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна, а вечерта ще завали сняг, под 1500 м - дъжд.

Максималните температури в планинските курорти - от 2° на Алеко, 4° в Боровец и Пампорово до 6° в Банско. Опасността от лавини извън обработените писти остава много висока.

Слънчево ще бъде утре в Германия и Полша. В останалата, по-голяма част от Европа, включително и почти навсякъде на Балканите, ще бъде облачно. Ще има и валежи и от дъжд, и от сняг, на места значителни. С максимални температури под нулата ще бъде в Северна и Североизточна Европа. Столицата с най-висока температура утре - Атина, 18°.

И у нас, и в близките дни ще остане по-топло от обичайното. В понеделник ще продължи да вали в Източна България, като в югоизточните райони има повишена вероятност за значителни количества. В останалата част от страната валежите ще спират, облачността ще се разкъса, а южният вятър ще отслабне. Слаби превалявания не са изключени във вторник, главно в Южна България, но след това ще преобладава слънчево време, в низините и около водните басейни - със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милена Тодорова завърши 41-ва на Европейското по биатлон
Милена Тодорова завърши 41-ва на Европейското по биатлон
Националите по таекуондо заминават на лагер в Иран
Националите по таекуондо заминават на лагер в Иран